Lamina Egger pro vestavěné skříně: Ideální materiál pro moderní úložná řešení

Jedním z nejlepších materiálů pro výrobu vestavěných skříní je lamino Egger, které kombinuje odolnost, širokou škálu dekorů a snadnou údržbu. V tomto článku se podíváme na výhody lamina Egger, jeho vlastnosti a jak ho efektivně využít při navrhování a výrobě vestavěných skříní.

Co je lamino Egger?

Lamino Egger je materiál tvořený laminovanou dřevotřískou. Výrobní proces zahrnuje vrstvení dekorativních papírů, které jsou nasycené pryskyřicí a následně lisované pod vysokým tlakem a teplotou. Tento postup zajišťuje vysokou odolnost a dlouhou životnost materiálu, což je důležité právě u vestavěných skříní, které jsou intenzivně využívány.

Výhody použití lamina Egger pro vestavěné skříně

Použití lamina Egger při výrobě vestavěných skříní přináší několik významných výhod:

Estetická variabilita

Jednou z největších předností lamina Egger je široká nabídka dekorů a povrchových úprav. To umožňuje snadné přizpůsobení vestavěné skříně jakémukoli interiéru. Například dekory s imitací dřeva jako dub, ořech nebo borovice dodají interiéru přirozený a teplý vzhled. Na druhou stranu, moderní jednobarevné povrchy nebo dekory imitující beton či mramor mohou vytvořit minimalistický a stylový dojem.

Odolnost a dlouhá životnost

Vestavěné skříně jsou často namáhané, zejména ve frekventovaných prostorách, jako jsou ložnice, předsíně či šatny. Lamina Egger odolávají mechanickému poškození, vlhkosti a teplotním změnám, což zaručuje dlouhou životnost skříně. Tento materiál je proto ideální volbou pro domácnosti s dětmi nebo domácími mazlíčky, kde je třeba počítat s vyšším rizikem opotřebení.

Snadná instalace a úpravy

Lamino Egger je lehké a snadno opracovatelné, což usnadňuje jeho montáž. Výrobci mohou materiál snadno řezat a upravovat podle konkrétních požadavků, což umožňuje přesné přizpůsobení vestavěné skříně na míru. Navíc je díky snadné manipulaci s materiálem možné provádět i dodatečné úpravy, pokud se změní potřeby zákazníka.

Jaké dekory Egger vybrat pro vestavěné skříně?

Výběr dekoru pro vestavěnou skříň závisí na celkovém stylu interiéru a osobních preferencích. Zde jsou některé doporučené možnosti:

1. Dřevěné dekory

Dřevo je nadčasovým prvkem, který dodá každému interiéru příjemný a přirozený vzhled. Egger nabízí různé imitace dřeva, jako je dub, buk či třešeň. Tyto dekory se hodí do tradičních i moderních interiérů a snadno se kombinují s dalšími materiály, jako je sklo nebo kov.

2. Jednobarevné dekory

Pro minimalistické interiéry je ideální volbou jednobarevné lamino Egger, které může být matné nebo lesklé. Bílá, černá nebo šedá barva vytváří čistý a elegantní vzhled, který se hodí do moderních prostor.

3. Dekory připomínající kámen nebo beton

Pro industriální nebo moderní styl je ideální lamino Egger s dekorem betonu či mramoru. Tyto dekory přinášejí do prostoru zajímavou texturu a působí luxusním dojmem.

Tipy na údržbu lamina u vestavěných skříní

Aby vestavěné skříně dlouho vydržely a vypadaly skvěle, je třeba dodržovat několik jednoduchých pravidel údržby:

  1. Pravidelně otírejte prach a nečistoty
    Používejte měkký hadřík nebo mikrovlákno, aby se předešlo poškrábání povrchu. Při odstraňování nečistot se vyhněte drsným čisticím prostředkům.
  2. Používejte vhodné čisticí prostředky
    Lamina Egger je odolná vůči běžným čisticím prostředkům, ale doporučuje se používat přípravky bez abrazivních částic.
  3. Zamezte dlouhodobému vystavení vlhkosti
    I když je lamino Egger odolné vůči vlhkosti, je vhodné se vyhnout dlouhodobému kontaktu s vodou, zejména na hranách a spojích.

Závěr

Lamino Egger je vynikající volbou pro vestavěné skříně díky své odolnosti, široké nabídce dekorů a snadné údržbě. Tento materiál nabízí mnoho možností, jak vytvořit stylový a funkční úložný prostor, který vydrží dlouhá léta. Ať už preferujete klasický, moderní nebo industriální styl, lamino Egger vám umožní přizpůsobit vestavěné skříně přesně podle vašich potřeb.

Sestavte si skříň
podle sebe

Navštivte nás
v prodejně Praha 4