Jak vybrat skříň do dětského pokoje

Vestavěné skříně

Vestavěné skříně jsou mimořádně praktické, protože jsou přímo spojené se stěnou a dokonale zapadnou do jakéhokoliv interiéru. Tento typ skříní je ideální pro místnosti s výklenky, kam skříň přesně padne a nevyužité místo se maximálně využije. Vestavěné skříně je nejlepší nechat vyrobit na míru, aby jejich design – například kresby či fotografie na dveřích – ladil s celkovým stylem dětského pokoje. 

Rohové vestavěné skříně

Rohové vestavěné skříně jsou ideální volbou pro efektivní využití nevyužitých koutů v dětském pokoji. Dveře mohou být jak zapuštěné, tak i vypouklé, přičemž hladké tvary pomáhají předcházet zraněním dětí. Tento typ skříní je nejen kompaktní, ale nabízí i širokou škálu designů, které lze snadno sladit s ostatním nábytkem v pokoji.

Přímé vestavěné skříně

Přímé vestavěné skříně jsou podobné vestavěným modelům, ale nejsou zasazené do výklenků. Tento typ skříní zabírá více prostoru, a proto je vhodnější do větších dětských pokojů. Díky ostrým hranám a přesným geometrickým tvarům jsou tyto skříně ideální pro starší děti a teenagery, a hodí se spíše do ložnice než do herního prostoru.

Design dětské skříně

Design nábytku v dětském pokoji hraje zásadní roli. Děti často přitahují jasné barvy, zábavné obrázky a motivy z jejich oblíbených pohádek či filmů. My v Amonitu nabízíme možnost vyzdobit fasádu skříně různými barevnými motivy, například postavami z pohádek, zvířaty nebo přírodními motivy. Při výběru designu je dobré brát ohled na věk, pohlaví a záliby dítěte. Pokud pokoj sdílí dvě děti, můžete každé křídlo skříně přizpůsobit jejich individuálnímu vkusu.

Prozkoumejte naši širokou škálu kvalitních materiálů! Nabízíme pestrý výběr ze kterého si snadno vyberete ten nejvhodnější pro dětský pokoj.

Je důležité mít na paměti také bezpečnost – křehké materiály, jako je sklo nebo zrcadla, nejsou pro dětské pokoje ideální, protože mohou představovat riziko zranění.

Výhody vestavěné skříně v dětském pokoji

  • Velká kapacita: Množství polic a zásuvek umožňuje uložit veškeré hračky, oblečení i školní potřeby.
  • Funkčnost: Vestavěné skříně jsou nejen krásné, ale i velmi praktické.
  • Možnost úprav na míru: Skříň můžete navrhnout přesně podle požadavků vašeho dítěte a dispozic pokoje.
  • Efektivní zónování prostoru: Skříň může pomoci rozdělit prostor na různé funkční části.
  • Pohodlné používání: Díky posuvným dveřím je skříň snadno přístupná i pro menší děti.
  • Stabilita: Vestavěné skříně jsou pevné a odolné, což je v dětském pokoji velmi důležité.

Umístění skříně

Vestavěné skříň lze umístit na různá místa v pokoji. Může stát vedle okna, u postele, být vestavěná do výklenku nebo umístěná do rohu. Přímé modely by měly být umístěny dále od postele, zatímco skříně citlivé na sluneční záření je lepší umístit do tmavších koutů, kde můžete přidat osvětlení.

Závěr

Vestavěná skříň do dětského pokoje je nejen praktická, ale i esteticky přitažlivá. Umožní vám efektivně využít prostor, a zároveň nabídne dostatek úložného místa pro všechny věci vašich dětí. Vyberte si vestavěnou skříň, který odpovídá potřebám vašeho dítěte i velikosti pokoje, a získáte kus nábytku, který bude sloužit mnoho let.

Sestavte si skříň
podle sebe

Navštivte nás
v prodejně Praha 4