35%
sleva
a záruka na vestavěné skříně 10 let

Vestavěné skříně do předsíně: Jak opticky zvětšit prostor

Každý z nás sní o předsíni, která je nejen praktická a funkční, ale i esteticky přitažlivá a prostorná. V menších bytech nebo domech může být však dosažení tohoto cíle výzvou. Jedním z nejlepších způsobů, jak opticky zvětšit prostor a zároveň zajistit dostatečný úložný prostor, jsou vestavěné skříně. V tomto článku se podíváme na to, jak správně navrhnout vestavěné skříně do předsíně tak, aby odpovídaly vašim potřebám a zároveň opticky zvětšily prostor.

Klíčové prvky pro vestavěné skříně na míru

Zrcadlové plochy

Zrcadla jsou klasickým trikem na optické zvětšení prostoru. Vestavěná skříň s jednou nebo více zrcadlovými plochami nejenže přidává funkčnost, ale také odráží světlo a vizuálně rozšiřuje prostor.

Světlé barvy

Světlé barvy pro vestavěné skříně jsou skvělou volbou v předsíni, protože vytvářejí dojem vzdušnosti a otevřenosti. Bílá, krémová, nebo světle šedá barva nejenže odráží světlo, čímž prostor opticky zvětšuje, ale také dodává předsíni moderní a čistý vzhled. Tyto barvy jsou ideální pro vytvoření pocitu klidu a pohody hned při vstupu do domova.

Rozměr pro optimální funkčnost

Úzký design skříně je ideální pro menší předsíně, kde každý centimetr prostoru je cenný. Tím, že vestavěná skříň nebude příliš hluboká, ušetříte místo a zároveň si zachováte dostatek úložného prostoru. Přizpůsobení hloubky skříně vašim potřebám a rozměrům předsíně je klíčem k efektivnímu využití prostoru. Využijte náš 3D konfigurátor skříně pro lepší představu budoucí skříně.

Jak využít prostor efektivně

Vnitřní organizace

Vestavěné skříně Amonit nabízejí možnost přizpůsobit vnitřní prostor podle vašich potřeb. Zvažte využití šuplíků, polic, šatních tyčí a dalších organizérů k maximálnímu využití prostoru.

Pantové nebo posuvné dveře skříní

Posuvné dveře skříní jsou skvělou volbou pro menší předsíně, kde má každý centimetr váhu zlata. Díky svému designu, kdy se dveře pohybují vodorovně po kolejnici, nevyžadují žádný dodatečný prostor pro otevírání. Tímto způsobem poskytují plný přístup k obsahu skříně bez zbytečného zabírání prostoru v místnosti.

Na druhou stranu, pantové dveře skříní nabízejí klasický vzhled a snadný přístup k obsahu skříně. V moderních interiérech lze využít pantové dveře se skrytými panty pro čistý a minimalistický vzhled. Ačkoliv pantové dveře vyžadují více prostoru pro otevírání, tak zase zabírají jen 2cm z hloubky skříně a skříň tak může být méně hluboká.

Vytvoření harmonie s interiérem

Stylové prvky

Vestavěné skříně mohou být navrženy tak, aby ladily s ostatním interiérem vašeho domova. Ať už jde o barvu, materiál nebo designové prvky, měly by skříně doplňovat celkový vzhled vaší předsíně.

Kombinace s dalšími prvky

Pro dosažení harmonického celkového vzhledu lze světlé barvy skříní na míru kombinovat s kontrastními prvky, jako jsou tmavší podlahy nebo barevné dekorace. Tímto způsobem lze vytvořit zajímavé vizuální efekty, aniž by byl narušen dojem prostornosti.

Závěr

Vestavěné skříně do předsíně nejsou jen o úložném prostoru; jsou o vytváření prostoru, který je funkční, esteticky přitažlivý a opticky větší. S pravým designem a plánováním mohou být tyto skříně významným přínosem pro každý domov.

Sestavte si skříň
podle sebe

Navštivte nás
v prodejně Praha 4

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací